Swedbanks huvudkontor

Swedbanks nya huvudkontor i expansiva Sundbyberg imponerar med sina 45 500 kvm och är en toppmodern arbetsplats för 2 500 personer. Huset är klassad Miljöbyggnad nivå guld och byggdes med ett långsiktigt energimål att begränsa förbrukningen till 50 kilowattimmar per kvadratmeter och år.

Uppförandet av byggnaden präglades av ett genomgående miljöfokus och år 2014 tilldelades Humlegården Fastigheter första pris för byggnaden i kategorin ”Årets EU GreenBuilding”. Sweden Green Building Council belönar varje år de bästa projekten som certifierats utifrån ett hållbart byggande.

År 2015 utsågs projektet och byggnaden till vinnare av det prestigefulla arkitekturpriset ”Good design is Good business”. Priset, som delas ut av den amerikanska tidskriften Architectual Record, instiftades 1997 och delas ut till projekt där god design berikar affärsverksamheter.

 

Vi på Netab är stolta över förtroendet vi fått att installera, programmera och driftsätta ett modernt belysningsstyrningssystem för hela fastigheten som idag ger optimal komfort i kombination med överlägsen energieffektivisering och systemövervakning.